Dana 12.marta 2020. vlada Češke republike je donela odluku, s obzirom na stanje u Evropi sa korona virusom, da od 14.03.2020 zatvori granice za ljude iz „rizičnih oblasti“. U ovu grupu zemalja spadaju Nemačka, Austrija i Švajcarska.

Navodimo ovde sve rizične oblasti: Kina, Italija, Iran, Južna Koreja, Španija, Nemačka, Francuska, SAD, Švajcarska, Norveška, Japan, Danska, Holandija, Švedska, Engleska, Belgija, Austrija i Grčka.

Od subote 14.marta je zabranjen transport ljudi autobusom, vozom i brodom iz Češke republike u sve okolne zemlje. Avionski prevoz je takodje delimično limitiran.

Po informacijama koje imamo, ulazak u zemlju će biti moguć samo za osobe sa trajnim boravkom u Češkoj republici i za češke državljane.

Ukoliko upravo počinjete sa terapijom ili imate dogovorenu ulaznu konsultaciju, molimo Vas da nas kontaktirate, da bismo mogli da rešimo Vašu situaciju.

Preporuke za koronavirus COVID-19

Izbijanje coronavirusa COVID-19 je u mnogim evropskim zemljama i mere koje su morale da se preduzmu, kako bi se bolest smanjila, u najvećoj mogućoj meri prouzrokovala zabrinjavajuću situaciju u celoj populaciji, uključujući trudnice ili žene koje su podvrgnute potpomognutoj reprodukciji, posebno u pogledu mogućih posledica od oboljevanja ovim virusom, kod trudnica ali i kod buduće dece.

Stoga FertiCare želi da uveri i obavesti sve svoje pacijente, da aktivno pratimo razvoj virusa i istovremeno na našoj klinici sprovodimo, kako propise koje je postavilo Ministarstvo zdravlja Češke, tako i preporuke naučnih institucija.

Na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja Češke Republike, preduzeli smo sve potrebne mere na klinici FertiCare, da zaustavimo širenje virusne infekcije i tako osiguramo zdravlje naših pacijenata i zaposlenih ljudi:

 • Svo osoblje upućeno je da ne dolazi na kliniku, ukoliko ustanovi bilo kakve znake virusne bolesti. Ovo se odnosi i na one koji su bili u kontaktu s osobom, koja je pozitivno testirana ili je putovala u rizična područja
 • Na mnoga mesta na našoj klinici postavili smo informativne plakate sa osnovnim preventivnim i higijenskim merama i obaveštenjima
 • Kako bi se izbegli potencijalni rizici direktnog fizičkog kontakta, svim našim zaposlenima je savetovano da izbegavaju rukovanje i dodir sa pacijenatima
 • Naše osoblje ima uputstva da opere i dezinfikuje ruke, pre i nakon prijema svakog pacijenta
 • Takodje, preporučujemo da sve osobe koje udju na kliniku operu ruke sapunom i vodom ili dezinfekcionim sredstvom, koji su svima dostupni na recepciji i u čekaonici
 • Molimo da se obezbedi pratnja naših pacijenata, ali da oni čekaju van klinike
 • Svi naši radnici dobili su potreban zaštitni materijal
 • Pojačane su usluge čišćenja i dezinfekcija cele klinike
 • Uklonili smo sve časopise iz naše čekaonice
 • Merimo temperaturu svim zaposlenima i pacijentima
 • Kod svih zaposlenih pratimo moguće simptome i sledimo sve zdravstvene preporuke

Jako nam je žao zbog neprijatnosti, koje ove mere prouzrokuju, ali uvereni smo da će saradnja svih nas učiniti kliniku FertiCare sigurnim mestom, gde možemo da nastavimo sa pružanjem kvalitetnih usluga našim pacijentima.

Komunikacija sa koordinatorkom i konsultacije sa doktorima su i dalje moguće bez problema putem maila, whats app, viber i skype ili putem telefona. Možete da nas pozovete na broj +420 735 757 558 ili da nam pišete na mail s.huri@ferticare.cz . Veoma rado ćemo Vam se posvetiti ovim putem.

Za više informacija o trenutnoj situaciji i koronavirusnoj infekciji kliknite ovde za verziju na engleskom jeziku:

https://koronavirus.mzcr.cz/en/important-information-questions-and-answers/

Naše klinike:

Adresa

FertiCare SE
Radlická 3185/1c , Praha 5, 150 00

Ordinacije:
FertiCare Prague:
Radlická 3185/1c, Praha 5
FertiCare Karlsbad Fertility:
Bělehradská 1042/14, Karlovy Vary

© FertiCare SE is member of the group formed by Universal Clinics S.L.U. and Dr Petr Uher and their respective subsidiaries.
Gore ▴