Želja za detetom je sasvim prirodan osećaj i ako nije moguće ispunjenje, za mnoge parove je to veoma veliko psihičko opterećenje. U današnje vreme neplodnost leči sve više bračnih i partnerskih parova. Zahvaljujući raznim metodama vantelesne oplodnje, danas u svakom razredu osnovne škole sedi neko dete iz tzv. epruvete a vremenom je to postalo društveno sasvim prihvatljiva stvar.

PUT KA DETETU

Koliko je težak put ka detetu, može da nam saopšti svaki par, koji se zbog dijagnoze neplodnosti podvrgnuo lečenju u centru vantelesne oplodnje. Neplodnost je prouzrokovana, pre svega, slabim kvalitetom spermija i jajnih ćelija, a takodje odlaganjem trudnoće „za kasnije“.

Termin asistirana reprodukcija, svakako nije novi pojam. Od rodjenja prvog deteta, koje je bilo oplodjeno u Petrijinoj materici 1978. godine, se razvoj tehnologije ovih metoda veoma usavršio. Deca „iz epruvete“, kako ih popularno ljudi nazivaju, su danas i sami postali roditelji i imaju svoje potomstvo.

ŠTo JE TO UMJETNA OPLODNJA

IVF – in vitro fertilizacija, ili vantelesna oplodnja, obuhvata nekoliko individualnih koraka. Pre svega hormonalnu stimulaciju ili manje hirurške intervencije – sakupljanje jajnih ćelija, prenos embriona, histeroskopiju itd.

Kod IVF se vantelesna oplodnja ne dešava u telu žene, već u laboratoriji. Proces IVF skoro uvek zahteva hormonalno lečenje.

POVERENJE ✓ STANDARD ✓ ISKUSTVO ✓

Klinika Ferticare pruža klijentima kompleksnu dijagnostičku i medicinsku negu na području neplodnosti, svim dostupnim tehnologijama vantelesne oplodnje. Naš centar ima opremu visokog kvaliteta, profesionalno osoblje i nadstandardno opremljenu laboratoriju.

KOD SVAKOG PREGLEDA UVEK GARANTUJEMO:

  • Individualnu i kompleksnu podršku celog tima
  • Jednu od najvećih donorskih databaza
  • Najmodernije tehnologije i postupke lečenja
  • Najveći doktorski standard
  • Etičku prihvatljivost i diskreciju
  • Pristup bez čekanja
  • Transparentnost

Vantelesna oplodnja može da se izvede, kako sa sopstvenim, tako i sa doniranim jajnim ćelijama (ako ne mogu da se upotrebe ženine jajne ćelije). To isto važi i za muškarce – sopstvene ili donirane spermije. Donori su potpuno zdravi i imaju odradjene sve potrebne preglede i dijagnostiku. Prema lečenju pristupamo individualno, od prvog uvodnog razgovora i pregleda, do same intervencije i daljnje nege. Pojedinačne metode reproduktivne medicine, koje možete imati kod nas su sledeće:


METODE REPRODUKTIVNE MEDICINE I GENETIKE

PREGLED PLODNOSTI

Pregled plodnosti obuhvata:

► Anamnezu

► Ginekološki pregled

► Nivo hormona u telu / Spermogram

► Serologiju

METODE VANTELESNE OPLODNJE

► IUI - Intrauterina inseminacija (IUI): Radi se o najmanje invazivnoj metodi vantelesne oplodnje. U toku procesa se spermatozoidi direktno ubrizgavaju u matericu. Glavni cilj je njihov jednostavan put do jajašca i povećanje broja spermatozoida u jajovodu, dakle na mestu gde dolazi do oplodnje jajašca.

►IVF - Vantelesna oplodnja (in vitro fertilizacija - IVF): Radi se o klasičnoj metodi lečenja neplodnosti, poznata kao oplodnja „iz epruvete“. U svrhu oplodnje su spermatozoidi u laboratoriji dodati uz zrele jajne ćelije i sami traže put do jajašca.To je jedan od najčešćih načina vantelesne oplodnje. Suštinski je metoda najbliža prirodnoj oplodnji – odigrava se, doduše, izvan tela, u laboratoriji, ali spermatozoidi moraju sami da prodru u jajašca, bez pomoći lekara.

► ICSI - Intracitoplazmična injekcija spermija (ICSI): Radi se o mikromanipulacijskoj metodi. Njena svrha je u ubrizgavanju spermatozoida direktno u jajašce – što zamenjuje prodiranje spermije u jajašce u toku prirodne oplodnje. Radi se o metodi, koja se najčešće koristi u vantelesnoj oplodnji.

DRUGE METODE VANTELESNE OPLODNJE

► Hirurško vadjenje spermatozoida – MESA, TESE

► Selekcija spermatozoida

► Asistirani hatching

► Analiza DNA

► IVM

► Poloskop

► ISME – T

► Embryoglue

► Produžena kultivacija

► Embryoscop

► Zamrzavanje ćelija

► Kriokonzervacija

Alternativna medicina

► Akupunktura

► Kraniosakralna terapija

► Masaža za potporu plodnosti

► Biodinamična masaža

► Limfna drenaža

► Refleksna masaža

► Shiatzu

► Homeopatija

► Hormonalna joga

PGD metode:

► NGS

► FISH

► CGH

► PCR

Pregledi:

► Genetski preimplantacijski screening aneploida

► Pregled kromosomalnih translokacija

► Analiza monogenetskih bolesti

Naše klinike:

Adresa

FertiCare SE
Radlická 3185/1c , Praha 5, 150 00

Ordinacije:
FertiCare Prague:
Radlická 3185/1c, Praha 5
FertiCare Karlsbad Fertility:
Bělehradská 1042/14, Karlovy Vary

Gore ▴
© FertiCare SE is a member of the group GeneraLife formed by Universal Clinics S.L.U. and Dr Petr Uher and their respective subsidiaries.